Een gezellige dag voor jong en oud

 

Hoe is het toch mogelijk dat in een klein dorp als Oudelande waar nauwelijks 700 mensen wonen een dergelijke activiteit kan plaatsvinden? Door actieve, betrokken mensen die de Zak van Zuid-Beveland een warm hart toedragen en die Oudelande eens een keer op de kaart willen zetten. Uiteindelijk komen er op die zaterdag in augustus toch een paar duizend mensen naar het dorp om zomaar een dagje te genieten. Het opvallende is dat een deel van de bezoekers op Oudelande geboren is, maar nu elders woont en deze dag als een mogelijkheid ziet om een aantal oude bekenden weer eens te zien en te spreken.

 

En om het nog maar eens te onderstrepen: 

Het Oogstfeest heeft geen commerciële opzet, het is gewoon gratis en voor iedereen. 

Over het dorp Oudelande

Het is goede grond in Oudelande. Vruchtbare grond. Grond die bereid is om te geven, als hij genoeg krijgt.

Dat is aan de bewoners van Oudelande wel besteed. Welke tijd van het jaar je ook door het dorp gaat, er is altijd wat te doen.

Het dorpsleven bloeit. 

 

De fruitteelt vraagt elk seizoen zijn eigen werk. In de winter snoeien, in de lente maaien en spuiten, en vooral genieten van eindeloze rijen met prachtig bloeiende bomen. In de zomer het teveel aan fruit uitdunnen, en dan in de herfst komt het mooiste en belangrijkste. Het binnenhalen van alle rijkdom die aan al die duizenden bomen en struiken groeit.

De Oudelandenaren werken hard en veel en willen dan ook het nodige aan ontspanning doen, wat goed kan hier.

 

Maar de mooiste ontspanning vraagt veel inspanning van een klein groepje mensen.

Zij organiseren om het jaar het Oogstfeest. Een dag vol gezelligheid, die bol staat van allerlei activiteiten.

Er staan kraampjes in de straten, waar de vele bedrijven hun waren of bezigheden promoten. Er is genoeg te eten en te drinken.

Je kan ruiken, proeven en beleven wat Oudelande oogst.

Het allermooiste is de optocht. Vele uren werk om te laten zien wat Oudelande biedt. Bekijk de foto’s eens en beleef het!

 

Heeft u de smaak te pakken gekregen,

kom dan 20 Augustus 2022 naar het Oogstfeest in Oudelande en beleef waarin een klein dorp erg groot is.

 

Tot ziens in Oudelande!